Premiere on the internet of "FAMILIA.CAT", new TV animated series by Vicent Arlandis.

25/10/2012

On 11th November, TV3-Catalan TV will premiere the new online animated series "FAMÍLIA.CAT", created, produced and directed by Vicent Arlandis. It's a coprodution between Yanquipay and TV3, with the support of ICEC (Catalan Institute of Cultural Industries).

 

"FAMÍLIA.CAT", probably the first family sitcom produced in Spain, brings us humorously to everyday life of the Puig-Martinez, a family of Catalan middle class, an excuse to make a satirical parody of contemporary society.

As an absolute novelty as an animated series, "FAMÍLIA.CAT" takes the form of 'mockumentary', and occasionally the characters speak in camera, making comments to the audience about the plot of each chapter .

 

Vicent Arlandis has a long history as a creator in adult and alternative animation. Surely he directed the first short animation for adults in Spain ( "240 has BORN stupid" - 1998) and the first Spanish TV filler for MTV UK ("Little MTV Show Just for Lonely Women" - 1995), awarded with a Gold Laus, perhaps the most prized award given in Barcelona. It is a pioneer and passionate defender of animation for adults, having created such TV series as "240 THE CLONE KID" (2008) and "WELCOME TO PATATAWORLD" (2010).

 

El próxim dia 11 de novembre TV3 estrenarà per internet la nova sèrie d’animació "FAMÍLIA.CAT", creada i dirigida pel Vicent Arlandis,  amb guions d’El Terrat. Es tracta d’una coproducció entre Yanquipay i TV3, amb el suport de l’ICEC (Institut Català d’Empreses Culturals).

 

"FAMÍLIA.CAT" és segurament la primera ‘family sitcom’ d’animació produida a Catalunya, en la línia d’un gènere ja tradicional als països anglosaxons (“The Simpon”, “Family Father”, “ King of the Hill”, “South Park”,etc.)

"FAMÍLIA.CAT" ens acosta en clau d’humor al dia a dia dels Puig-Martínez, una família catalana de classe mitjana, que serveix d’excusa per fer una paròdia satírica de la societat contemporània.

Com a novetat absoluta en tant que sèrie d’animació, "FAMÍLIA.CAT" adopta forma de ‘mockumentary’, és a dir, de tant en tant els personatges parlen a càmera tot fent comentaris a l’espectador sobre la trama de cada capítol.

 

El seu creador, el Vicent Arlandis, té un llarg historial com a creador transgresor d’animació: va dirigir el que segurament és el primer curt d’animació per a adults a Catalunya i l’Estat  (“240, Ha Nacido Un Estúpido” – 1998), i  el primer ‘tv filler’ animat per a la mítica MTV-UK dels anys 90 (“Little MTV Show Just for Lonely Women” – 1995), mereixedor d’un Laus d’Or. A més, és pioner i defensor apasionat de l’animació per a adults, havent creat sèries com ara "240, EL NEN CLÒNIC" (2008) i "BENVIGUTS A PATATAMÓN"(2010).

 

Els guions han anat a càrrec de l'equip de guionistes d’El Terrat, encapçalats per l'Enric Pardo, co-responsable de l’exitosa primera temporada d'Arròs Covat.

L’enganxosa tornada del tema‘Mandolines Tralarí’, obra del grup de la Segarra ‘El Petit de Cal Eril’, és la sintonia central de la sèrie.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

"Capritxos Metafísics" at the Flux Festival 2016 Barcelona.

01/08/2017

1/5
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square