Starts the filming of the animated TV series FAMILIA.CAT, created by Vicent Arlandis

01/10/2011

FAMÍLIA.CAT is an ironic comedy that chronicles the daily life of the Puig-Martinez, a family like any other, which serves as an excuse to do a portrait of some aspects of modern society: the economic crisis, new technologies, internet, the generational confrontation, addictions, etc. "FAMÍLIA.CAT" has been created, produced and directed by Vicent Arlandis, and it's a coprodution between Yanquipay and Catalan TV, with the support of ICEC (Catalan Institute of Cultural Industries). It is probably the first commitment to create an animated Spanish 'family comedy', in line with otherproducts such as Family Father, King of the Hill, etc. Vicent Arlandis has a long history as a creator specialized in adult and alternative animation. Surely he directed the first short animation for adults in Spain ( "240, a Moron is Born" - 1998) and the first Spanish TV filler for MTV UK ("Little MTV Show Just for Lonely Women" - 1995), awarded with a Gold Laus, perhaps the most prized award given in Barcelona. It is a pioneer and passionate defender of animation for adults, having created such TV series as "240 THE CLONE KID" (2008) and "WELCOME TO PATATAWORLD" (2010).

 

 

 

Comença la producció de la nova sèrie d'animació "FAMÍLIA.CAT", creada y dirigida per Vicent Arlandis, amb guions de EL TERRAT. La sèrie constarà d'entrada de 13 episodis de 12 minuts de durada.

 

FAMÍLIA.CAT és una sèrie d'animació per adults que en clau de comèdia irònica narra la vida quotidiana dels Puig-Martínez, una família com qualsevol altra que serveix com a excusa per fer un retrat àcid alhora que entendridor d'aspectes punyents que afecten la societat catalana actual: la crisis econòmica, la tecnologia, internet, l'enfrontament generacional, els reality televisius, les addiccions, etc.

Es tracta segurament de la primera aposta per fer una ‘family comedy’ d’animació en la línia d'altres productes d’un gènere ja tradicional als països anglosaxons, com ara Els Simpons, Family Father, South Park , King of the Hill, etc.

 

El seu creador, el Vicent Arlandis, té un llarg historial com a creador d'animació, i és pioner en l'animació dirigida a públic adolescent i adult, amb sèries com ara "240 EL NEN CLÒNIC" i "BENVIGUTS A PATATAMÓN".

 

Els guions han anat a càrrec de l'equip de guionistes d’El Terrat, encapçalats per l'Enric Pardo, co-responsable de la primera temporada d'Arròs Covat.

La sintonia forma part del tema ‘Mandolines Tralarí’ del grup de la Segarra  ‘El Petit de Cal Eril’.

 

Notícia del diari EL PUNT

 

 

 

Please reload

Featured Posts

"Capritxos Metafísics" at the Flux Festival 2016 Barcelona.

01/08/2017

1/5
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square